Home  /  Vrijwilliger

Meehelpen als vrijwilliger?

Om de vaccinatiecentra vlot te organiseren, zijn veel helpende handen nodig. Er zijn een aantal taken die vrijwilligers kunnen opnemen:

  • Parkeerwachter: zorgt voor een vlotte circulatie op de parking en wijst de weg indien nodig.
  • Steward: ontvangt en begeleidt de bezoekers, en zorgt voor een vlotte doorstroom.
  • Administratief medewerker: registreert de gegevens van de bezoekers, maakt een tweede afspraak, en staat in voor de administratieve controle.

Daarnaast zijn er een aantal taken, waaronder het vaccineren, waarvoor een medische achtergrond nodig is (diploma verpleegkundige, vroedkundige, arts of apotheker).

Wil je graag meehelpen in de vaccinatiecentra?

Om de medewerkers-planning in goeie banen te leiden, werken we met Book'u. Dat is een professionele tool om planning en administratie van medewerkers te beheren zodat we snel en eenvoudig medewerkers kunnen inplannen.

Interesse? Werk je graag en goed in team? Kan je vlot met mensen en drukte om? Dan kan je hier aanmelden:

Na aanmelding kan je inloggen op jouw Book'u account en je profiel vervolledigen. Eens dat profiel compleet is, zal je via Book'u  uitnodigingen om mee te werken ontvangen.

Goed om weten voor je aanmeldt als vrijwilliger

Je werkt als vrijwilliger onbezoldigd, maar ontvangt wel een vrijwilligersvergoeding, dat is een soort onkostenvergoeding.

Elke medewerker van de vaccinatiecentra wordt gevaccineerd alvorens mee te werken. Bij het vervolledigen van jouw profiel vragen we expliciet akkoord hiervoor. Ben je bij aanvang nog niet gevaccineerd, dan wordt de vaccinatie voorzien op jouw eerste shift.

We vragen ook om aan te geven of je een minimum aantal uur kan ingezet worden. Waarom dat belangrijk is lees je bij de veelgestelde vragen.

Aanmelden op Book'u betekent niet automatisch dat je kan ingezet worden als medewerker. De werkplanning hangt telkens af van het aantal verwachte bezoekers, beschikbaarheid op lange termijn, openstaande functies, enz… en wordt ingevuld naar de behoeftes.